Tek Rent A Car

YENİ MODEL KİA SORENTO PARİS OTO SHOW İÇİN HAZIR

YENİ MODEL KİA SORENTO PARİS OTO SHOW İÇİN HAZIR

Yeni Kia Sorento yenilenmiş dış tasarımı ve yüksek performanslı motoru ile dikkat çekiyor. Eski versiyonları ile kıyaslandığında Kia mühendislerinin birçok konuda yaptığı iyileştirmeler hemen göze çarpıyor. Tasarımdan başlayacak olursak, daha modern ve keskin dış hatlar oldukça estetik bir görünüm sunuyor.
 
Eski Sorentolar maksimum 5 kişi alabilirken yeni Sorento 7 koltuk kapasitesiyle özellikle büyük aileler için çok avantajlı olacaktır. Led ampüllü stop lambalar, uzatılmış geniş ön farların çok daha güzel gözüktüğünü söyleyebiliriz. Gövde ve şasi eski modellere göre daha hafif. Bu durum hem yakıt tasarrufu ve emisyon değerlerinin azalmasını sağlıyor hem de daha dengeli ve stabil bir sürüş keyfi sunuyor.
 
Kia Sorento, EuroNCAP testinden ve Birleşmiş Devletlerde gerçekleştirilen NHTSA güvenlik testinden 5 yıldız alarak üst düzey bir güvenlik çizgisinde yer alıyor. Araç içi hacmi oldukça geniş ve ferah. 6 adet hava yastığı yolcular için tam güvenlik sunuyor. Yol tutuşu ise harika, araç yüksek hızlarda dahi virajlara çok kararlı girebiliyor. Direksiyon hassasiyeti de son derece uyumlu. 
 
Oldukça dengeli olan yeni Kia Sorento, bu sayede çizgisinden ödün vermiyor. Eski modellere göre ESP desteğini de bu sayede daha az kullanıyor ve daha stabil ve güvenli bir sürüş sağlıyor. Aracın frenlemesi de oldukça tatminkâr. Arka diskler acil frenlemelerde oldukça başarılı çalışıyor. 2,2 motor hacmi ve 197 PS beygir gücü ile oldukça performanslı bir arazi aracı yaratılmış.